Jucătorii de pe Titan este romanul sf al americanului Philip K. Dick publicat în 1963, ce tratează latura metafizică a unui viitor post-apocaliptic.

După un război mondial în care marea masă a populație a fost sterilizată, o rasă extraterestră, …

Citește tot

Vrăjitorul din Linn este un roman SF militar publicat pentru prima dată în 1962, continuare a seriei Clane începută cu romanul Imperiul atomului.

Cartea prezintă succesiunea acțiunii ce se încheiase odată cu Imperiul atomului. Elementele cu caracter militar sunt …

Citește tot

Imperiul atomului este un roman SF militar scris de A.E. van Vogt și publicat în 1957, face parte din seria Clane, alături de Vrăjitorul din Linn.

Acțiunea romanului se petrece într-un viitor barbar îndepărtat în care noile tehnologii, majoritatea …

Citește tot

Omul din castelul înalt este un roman SF, scris în 1962 de autorul american Philip K. Dick, ce prezintă o istorie alternativă în care puterile Axei câștigă Al Doilea Război Mondial. Autorul descrie viața cotidiană din regimul totalitar fascist.

Citește tot

Visează androizii oi electrice? este un roman al scriitorului SF american Philip K. Dick. Acțiunea este mai bine sugerată de titlul alternativ al operei și anume “Vânătorul de recompense”. Filonul narativ se concentrează pe două personaje: Rick Deckard, care vânează …

Citește tot

Ubik este un roman SF al autorului Philip K. Dick. În 2005, revista Time l-a numit unul dintre cele mai bune 100 de romane de limbă engleză publicate din 1923. Scriitorul prezintă aspecte ale unei societății din viitorul apropiat în …

Citește tot