Imperiul atomului – A.E. van Vogt

Imperiul atomului – A.E. van Vogt
Titlu: Imperiul atomului
Autor:
Titlu Original: Empire of the Atom
Categoria: Sword And Planet
Anul apariției:1957
Număr pagini: 224
ISBN: 973-96255-8-4

Imperiul atomului este un roman SF militar scris de A.E. van Vogt și publicat în 1957, face parte din seria Clane, alături de Vrăjitorul din Linn.

Acțiunea romanului se petrece într-un viitor barbar îndepărtat în care noile tehnologii, majoritatea cunoștințelor omenirii precum navele spațiale, computerele,  fuseseră uitate în urma unui război atomic cu o rasa extraterestră. Toate evenimentele se petrec într-un spațiul medieval, Pământul fiind controlat de familia Linn care încearcă să își recreeze imperiul solar. Unul dintre fii familiei imperiale, mutantul Clane este eroul cărții. Fiind marginalizat, acesta își găsește ca pasiune studierea științelor având ca scop îmblânzirea sau chiar impunerea controlului asupra Zeilor Atomici. Își atinge scopul atunci când intră în posesia unei sfere care reprezenta dimensiunea în care trăiește, obținând putere de decizie asupra fenomenelor ce îl înconjurau.

În afara intrigilor medievale de curte și a prezentării războiului dintre Venus și Marte, cartea este una săracă în detalii și care impune ca temă de meditații nesiguranța cvasi-controlului pe care îl avem asupra Universului.

Nota: 4 -

Leave a comment