Vrăjitorul din Linn – A.E. van Vogt

Vrăjitorul din Linn –  A.E. van Vogt
Titlu: Vrăjitorul din Linn
Autor:
Titlu Original: The Wizard of Linn
Categoria: Sword And Planet
Anul apariției:1962
Număr pagini: 208
ISBN: 973-569-218-x

Vrăjitorul din Linn este un roman SF militar publicat pentru prima dată în 1962, continuare a seriei Clane începută cu romanul Imperiul atomului.

Cartea prezintă succesiunea acțiunii ce se încheiase odată cu Imperiul atomului. Elementele cu caracter militar sunt prezentate cu multă acuratețe, fiind însă introduse și elemente de strategie geo-politică. Contactul cu o rasă extraterestră este cel care pune în lumină slaba dezvoltare tehnologică a pământenilor, aceștia fiind atacați. În joc se află soarta întregului Sistem Solar și a umanității; acestă din urmă făcând posibil un set de alianțe care vor solicita atenția cititorului. Călătorii interstelare și bătălii terestre dar mai ales cosmice de proporții fiind elemente care suscită imaginația provocând atât teamă cât și interes. Unicitatea strategiilor de luptă, precum și situații limită în care este introdus Clane califică romanul drept unul bogat în densitate narativă.

Pe tot parcursul seriei se evidențiază caracterul unui om supus discriminării sociale, datorită ilegitimității în interiorul familiei regale, care reușește să își îndeplinească îndatoririle, ba chiar mai mult să devină un important cunoscător al științei, un bun conducător militar și un om politic care luptă mereu pentru interesul poporului său.

In concluzie, romanul este o demnă și îmbunătățita continuare a poveștii începute cu Imperiul atomului.

Nota: 4 -

Leave a comment